Subsidie en financiering

Voor de versnelling van de energietransitie in de provincie Utrecht zijn er verschillende subsidie- en financieringsregelingen beschikbaar. Op deze pagina vindt u daar meer informatie over.

In de etalage

  • USET 2021

    De Uitvoeringsverordening subsidie Energietransitie provincie Utrecht (USET 2021) bestaat uit 7 verschillende regelingen gericht op (collectief) energie besparen of het duurzaam opwekken van energie. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.

  • Kansen voor West III

    Kansen voor West III is een economisch stimuleringsprogramma voor West-Nederland. Er wordt geïnvesteerd binnen verschillende doelstellingen. Voor de provincie Utrecht zijn dat innovatie, energie-efficiëntie, energiesystemen, grids en opslag als ook circulaire economie. De budgetten en thema’s voor de provincie Utrecht zijn mede bepaald door de provincie.

  • Energiefonds Utrecht

    Energiefonds Utrecht is een publiek financieringsfonds dat MKB-ondernemers en instellingen uit de provincie Utrecht leningen verstrekt waarmee zij hun projecten op het gebied van energiebesparing kunnen realiseren. Het energiefonds biedt een Energielening (kort en snel proces voor lening tot EUR 50.000) en maatwerkfinanciering (lening tot EUR 1,0 miljoen). 

Andere subsidieregelingen

Groene, gezonde en klimaatbestendige steden en dorpen

U kunt subsidie aanvragen voor initiatieven die de leefomgeving klimaatbestendig, groen en gezond willen inrichten. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van een biodivers groen dak of gevel, het vergroenen van een terrein of het uitvoeren van onderzoek. De regeling is voor rechtspersonen als bedrijven, vve’s, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, stichtingen, gemeenten, de GGD of sport-, onderwijs- en kennisinstellingen.

Kijk voor meer informatie op Subsidieregeling Groene, gezonde en klimaatbestendige steden en dorpen.

Subsidie- en financieringsregelingen van het Rijk

Er zijn nog veel meer subsidieregelingen die mogelijk interessant voor u zijn. Kijk daarvoor op de website van Rijksdienst voor ondernemend Nederland.  

Particulieren

De subsidie- en financieringsregelingen die we hierboven beschrijven, zijn niet gericht op particulieren. Als particulier (bijvoorbeeld woningeigenaar of huurder) kunt u terecht bij uw eigen gemeente of bij het lokale energieloket. Ook kunt u via de subsidie- en financieringswijzer van RVO zoeken naar subsidies gericht op particulieren.

Neem contact op