Derde bijeenkomst over energiehubs

Donderdag 6 juni 2024 organiseert de provincie Utrecht alweer een derde ‘community of practice’ voor de ontwikkeling van energiehubs op bedrijventerreinen in Utrecht. Werkt u bij een gemeente of bent u een ondernemer of parkmanager die al concreet bezig is met (de voorbereiding van) een initiatief, dan bent u van harte welkom. 

Ook tijdens deze bijeenkomst gaan we weer in op een van de aspecten die komt kijken bij het realiseren van een energiehub. U krijgt een update van Stedin en van de provincie, en we nodigen een aantal sprekers uit. We vragen iedereen ook om zijn ervaringen te delen. Dus het wordt sowieso een bijeenkomst vol inspiratie.  

Aanmelden

De bijeenkomst is op donderdag 6 juni van 9.30 uur tot 13.30 uur in Utrecht. U kunt zich aanmelden via netcongestie@provincie-utrecht.nl. U ontvangt daarna zo spoedig mogelijk de bevestiging van deelname en de precieze locatie.  

Presentaties van de 2e Community of practice op 15 februari 2024

Op 15 februari 2024 vond de tweede bijeenkomst van de Community of practice energiehubs plaats. Er waren ongeveer 70 mensen aanwezig. Tijdens deze bijeenkomst zijn we ingegaan op de haalbaarheidsfase van een energiehub. Ook hebben TenneT en Stedin een update gegeven over de laatste ontwikkelingen rondom netcongestie en de (mogelijke) consequenties voor de ontwikkeling van energiehubs. KWR vertelde over hun onderzoek naar Power to X, waarbij verkend is wat de voordelen zijn van het slim omzetten van hernieuwbare elektriciteit uit zon of wind in andere energiedragers zoals waterstof of warmte. Zenmo liet zien hoe een digital twin kan helpen bij de ontwikkeling van een energiehub. Wilt u de presentaties die hierbij gebruikt zijn ontvangen? Stuur dan een e-mail naar netcongestie@provincie-utrecht.nl. 

Aanpak energiehubs op bedrijventerreinen

De provincie Utrecht, Stedin en gemeenten willen samenwerken met bedrijven om energiehubs mogelijk te maken. Meer weten? Kijk op Aanpak energiehubs op bedrijventerreinen.