VvE’s kunnen zich nog aanmelden bij het Adviespunt VvE

Eind februari 2024 is de provincie Utrecht gestart met een Adviespunt voor VvE’s om Verenigingen van Eigenaren te ondersteunen bij het verduurzamen van hun appartementencomplex. Binnen twee maanden hebben zich daar al 20 VvE’s aangemeld. De eerste 5 VvE’s hebben hun startscan al ontvangen en weten wat er op hen afkomt met het verduurzamen van hun VvE. Maak ook gebruik van de gratis hulp van het Adviespunt!

een appartementencomplex

De ondersteuning van het Adviespunt

Het Adviespunt is opgericht omdat het voor VvE’s vaak extra moeilijk is om een verduurzamingsproces te starten. Ze weten niet waar ze moeten beginnen, en het kan een lastige klus zijn om voldoende leden achter de plannen te krijgen. Van het Adviespunt ontvangt u een routekaart met een handige checklist die de verschillende stappen van het verduurzamingsproces uitlegt. Daarnaast wordt op basis van de aangeleverde informatie ook een scan van uw VvE gemaakt, en krijgt u tips en aanbevelingen die passen bij uw VvE. Het Adviespunt geeft ook extra informatie over het uitvoeren van een bewonersenquête, het opstellen van een haalbaarheidsrapport, diverse duurzaamheidsmaatregelen en tips waarop je moet letten als je een offerte beoordeelt.  

Aanmelden kan nog

Wilt u ook uw VvE verduurzamen en gebruik maken van de ondersteuning van het Adviespunt? Meld uw VvE dan snel aan. Het aanbod is beperkt, dus wees er op tijd bij. 

Wilt u geen nieuws over de energietransitie in de provincie Utrecht missen? Meld u aan voor onze nieuwsservice en u ontvangt alle nieuwsberichten in uw mailbox.