Gespikkeld bezit

De provincie Utrecht wil gemeenten en woningcorporaties stimuleren om huur- en koopwoningen gelijktijdig te verduurzamen, als deze woningen zich in dezelfde rij bevinden. Dit is een lastige opgave, omdat woningeigenaren verduurzaming anders aanpakken dan een woningcorporatie. De provincie Utrecht ondersteunt gemeenten en corporaties die de handen ineen willen slaan om een straat met gespikkeld bezit te verduurzamen.

Ondersteuning van de provincie

De provincie ondersteunt gemeenten en corporaties met subsidie, data en een toolbox vol tips die kunnen helpen om een project kansrijk te maken. Een heel belangrijke tip: begin op tijd en geef particuliere huiseigenaren de tijd om zich te oriĆ«nteren en te beslissen of ze mee willen doen.  

  • Toolbox

    Speciaal voor medewerkers van de gemeenten en van woningcorporaties biedt de provincie een toolbox gespikkeld bezit. Hier vindt u praktische tips voor projecten waarbij de particuliere woningeigenaren mee kunnen doen aan de verduurzamingsaanpak van een woningcorporatie. 

  • Subsidie

    Utrechtse gemeenten en woningcorporaties die in de provincie Utrecht actief zijn, kunnen een beroep doen op de Uitvoeringsverordening subsidie Energietransitie (UsET) van de provincie Utrecht. Kijk hiervoor in het subsidieloket.  

Neem contact op

Raunieck Hendriks

Voor meer informatie over de aanpak van gespikkeld bezit kunt u contact opnemen met Raunieck Hendriks.