Green Deal Duurzame Zorg

De provincie Utrecht heeft in samenwerking met gemeenten een aanpak ontwikkeld die zorginstellingen stimuleert om te verduurzamen met behulp van de Milieuthermometer Zorg. De provincie Utrecht coördineert deze aanpak en organiseert bijeenkomsten om kennis en ervaringen te delen.

De aanpak sluit aan op de Green Deal Duurzame Zorg. De Green Deal staat voor zorg met minimale CO2-uitstoot en impact op de leefomgeving, met oog voor circulariteit van grondstoffen en materialen. Hiermee draagt de sector bij aan het beperken van de toenemende zorgvraag én aan de beweging richting passende zorg.

Bent u een eerstelijns zorginstelling of zorgaanbieder in langdurige zorg met maximaal 10 gebouwen in eigendom? Dan kunt u voor het verduurzamen van uw gebouw(en) gebruik maken van het ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed van de provincie Utrecht. Ziekenhuizen kunnen geen gebruik maken van dit programma.

Uitgelichte projecten

Verduurzaming in het St. Antonius ziekenhuis

Verduurzaming in het St. Antonius Ziekenhuis.
man met laptop en notitieblok

Neem contact op

Wilt u meer informatie over de Green Deal Duurzame Zorg? Stuur dan een e-mail naar energietransitie@provincie-utrecht.nl. Onze coördinator neemt contact met u op.