Programma Sport: Utrechtse Plus

Veel sportverenigingen hebben te maken met hoge energierekeningen en onderhoudskosten en verouderde accommodaties. Verduurzamen kan dan interessant zijn. Maar hoe pak je dat aan? Utrechtse Plus, een programma van provincie Utrecht, is een gratis begeleidingstraject voor sportverenigingen die aan de slag willen met verduurzamen. 

Na een kennismakingsgesprek met de clubondersteuner komt een energiecoach van SportNLGroen langs. Het resultaat is een adviesrapport met verduurzamingsmaatregelen en potentiële besparingen. Daarna is het tijd om als vereniging een keuze te maken. De clubondersteuner van Utrechtse Plus ondersteunt je bij elke stap.

De energiecoach van SportNLGroen onderzoekt de mogelijkheden voor uw vereniging. Daarna maakt de verenigingsadviseur samen met u een plan van aanpak, bekijkt met u de financieringsmogelijkheden en betrekt de gemeente. De verenigingsadviseur ontzorgt u stap voor stap tot en met de uitvoering van de maatregelen.

Voor wie

Utrechtse Plus is voor alle sportverenigingen en stichtingen in de provincie met een accommodatie deels of volledig in eigen beheer. Heeft u al eerder stappen in verduurzaming genomen? Neem contact op met één van onze adviseurs en bespreek de mogelijkheden.

Wat houdt de begeleiding in?

Verduurzaming van Utrechtse sportclubs dankzij Utrechtse Plus.

Is uw vereniging toe aan verduurzaming?

Neem dan contact op met een van de projectcoördinatoren: