Adviespunt VvE helpt VvE’s op weg naar verduurzaming 

Er is nu een Adviespunt VvE dat Verenigingen van Eigenaren (VvE) ondersteunt bij het verduurzamen van hun appartementencomplex. Dit adviespunt wijst VvE’s in de provincie Utrecht gratis de weg bij het zetten van de eerste stap naar verduurzaming. De VvE-besturen krijgen een deskundig en onafhankelijk advies.   

Gedeputeerde Huib van Essen: “In het Klimaatakkoord is afgesproken dat in 2050 alle woningen en gebouwen van het aardgas af moeten zijn. Dat betekent dat ook particuliere woningen moeten gaan verduurzamen. Bij VvE's is het vaak extra moeilijk om zo'n verduurzamingsproces te starten. Want waar moeten ze beginnen, en lukt het wel om voldoende leden achter de plannen te krijgen? Dit adviespunt helpt de VvE-besturen op weg om hier de eerste stappen in te zetten.” 

Wat doet het Adviespunt? 

Het adviespunt bereidt VvE-besturen voor op het verduurzamingsproces. Zij krijgen een praktische routekaart die laat zien welke stappen nodig zijn om de VvE te verduurzamen. Ook krijgen zij inzicht in de landelijke subsidie waar zij gebruik van kunnen maken.  

Geïnteresseerd?  

Staat uw VvE aan het begin van een verduurzamingstraject en wilt u weten hoe u dit kunt opzetten? Ga dan naar www.adviespunt-vve.nl. De routekaart en het advies worden opgesteld door de specialisten van DVvE in opdracht van de provincie Utrecht.   

Energie Diensten Centrum  

Het Adviespunt komt voort uit het Energie Diensten Centrum: een samenwerking gericht op het verduurzamen van woningen.