Energie Diensten Centrum

Het Energie Diensten Centrum (EDC) is een samenwerking tussen de provincie en 22 gemeenten gericht op het verduurzamen van particuliere woningen. Met behulp van het EDC kunnen de gemeenten particuliere woningeigenaren in hun gemeente beter ondersteunen bij het verduurzamen. Het EDC ontwikkelt concrete programma's en projecten, die praktische perspectieven bieden aan gemeenten. Ook wordt binnen het EDC kennis, ervaring, data, tools en middelen gedeeld. Dat bespaart mankracht en geld. Zo kunnen met een vergelijkbare investering meer woningen worden verduurzaamd. 

Samen bepalen wat nodig is

De samenwerkingspartners beslissen gezamenlijk welke projecten er opgestart moeten worden om particulieren concreet te kunnen helpen bij het verduurzamen van hun woning. Dat kan bijvoorbeeld het inhuren van een marktpartij zijn die medewerkers levert om gemeenten te ondersteunen of om een lokale aanpak uit te voeren. Daarbij kunnen de samenwerkingspartners er ook voor kiezen om in een kleiner verband samen te werken. 

Gezamenlijk inkopen

Het Energie Diensten Centrum kan ook optreden als penvoerder bij gezamenlijke inkoop, subsidieaanvragen en het afsluiten van contracten met marktpartijen. Ook het gezamenlijk inkopen van data, tools en (ICT-)systemen behoort tot de mogelijkheden.  

Ondersteuning

Nieuws

Nieuwsoverzicht Energie Diensten Centrum
Nieuwsoverzicht Energie Diensten Centrum

Neem contact op

telefoon en schrijfblok op een bureau

Heeft u vragen over het Energie Diensten Centrum, ziet u samenwerkingskansen of heeft u tips of informatie om te delen?  Neem dan contact op met Kim Kizselnik.