Energie Diensten Centrum

Het Energie Diensten Centrum (EDC) is een samenwerking tussen de provincie en 21 gemeenten gericht op het verduurzamen van particuliere woningen. Met behulp van het EDC kunnen de gemeenten particuliere woningeigenaren in hun gemeente beter ondersteunen bij het verduurzamen. Binnen het EDC wordt kennis, ervaring, data, tools en middelen gedeeld. Denk daarbij aan succesvolle aanpakken, geleerde lessen, rapporten en informatiemateriaal. Dat bespaart mankracht en geld. Zo kunnen met een vergelijkbare investering meer woningen worden verduurzaamd. 

Gezamenlijk inkopen

Het Energie Diensten Centrum kan ook optreden als penvoerder bij gezamenlijke inkoop, subsidieaanvragen en het afsluiten van contracten met marktpartijen. Bijvoorbeeld met marktpartijen die een lokale aanpak kunnen uitvoeren of die medewerkers kunnen leveren om gemeenten te ondersteunen. Ook het gezamenlijk inkopen van data, tools en (ICT-)systemen behoort tot de mogelijkheden.  

Ondersteuning

Nieuws

Neem contact op

man met laptop en notitieblok

Heeft u vragen over het Energie Diensten Centrum, ziet u samenwerkingskansen of heeft u tips of informatie om te delen? Neem dan contact op met edc@provincie-utrecht.nl